Consejos Exprés: Tast de la Mitja 2023

2023 serà l’any en que el Tast de la Mitja, tornarà a ser ‘Pla i avall’… Bé, ho será al 95% (algun fals pla toca sortejar), però recupera gran part de l’essència primigènia d’una cursa que va ser la primera de casa nostra de buscar un circuit de sortida i arriba als extrems i amb desnivell negatiu. 

Torna La Garriga com a sortida, i encara més bonica perquè ho farem des del mateix passeig de la localitat, però la meta no serà a la pista d’atletisme de Granollers sinó davant de la nau de KH7 com els últims anys.  

Aquí et detallo tot el que crec que necessites saber sobre aquest Tast 2023: el nou recorregut explicat km a km, el perfil de carrera detallat, mapes del circuit perquè puguis fer-te una idea del que et trobaràs, un plantejament d’estratègia de carrera i un intent de resoldre’t la majoria de dubtes que et poden sorgir sobre serveis, transport, calaixos de sortida, protocols. Allà anem.

Gracias a Toni Cornellas por toda la ayuda ofrecida. 

POTS SEGUIR-ME A FACEBOOK!
AH! CANAL A TELEGRAM
I TAMBÉN A INSTAGRAM
I CANAL DE WHATSAPP!

FICHA

 • Lloc: La Garriga / Canovelles / Les Franques del V. 
 • Horari: Dissabte, 28 de octubre (10.30)
 • Distància: 10 km (homologada)
 • ¿Per a marca? Fàcil (però marques no homologades al 100%)
 • Recorregut
 • Reglament
 • Calaixos de sortida: Tres calaixos
 • Llebres: No
 • Guardar-roba: Sí
 • Vestuaris i dutxes: No
 • Avituallaments: Km 5 (líquid) i Meta (líquid i sòlid) 
 • Temps màxim: 1h30′
 • Puntua: Lliga ChampionChip (triple)

BRICONSEJOS

¿Marca? I tant que sí, però…

…Sempre que siguis conscient que el seu perfil negatiu i el fet que excedeix la distància permesa entre la sortida i la meta invalida que aquestes marques siguin homologables a nivell de rècord oficial (que no vol dir que el circuit no compleixi amb la distància) , aquí tant el 5k com el 10k estan certificats per la Federació Catalana d’Atletisme), un aspecte que incumbeix més els esportistes d’elit que els corredors populars que només es veuen afectats perquè segons quines carreres no se’ls té en compte el crono fet aquí per validar una posició de sortida.

¿Vale cualquier circuito para hacer marca?

A partir d’aquí ja és la interpretació i el valor que cadascú li vulgui donar, una cosa totalment subjectiva. A la següent entrada t’ho explico.

¿Estratègia? Ràpid controlat fins al km 4; arriscant una mica més després 

Ara que torna a ser més pla i avall, que en en les últimes dues edicions, torna a ser una cursa ràpida, quasi d’anar a ritme fixe… Però has de tenir en compte dos factors: comença molt fort en baixada, després es torna una mica sinuós i al final és baixada suau que va perdent una mica de desnivell. Això t’obliga a començar ràpid, però sense anar com un boig, adaptar el ritme després i anar de menys a més ja baixant el Congost.

Ah! Important: el vent pot condicionar, però la probabilitat que sigui favorable baixant el Congost és més probable que al revés.A tenir en compte

 • Circuit que es pot dividir en tres trams.
  • Sortida a km 1,3: Baixada forta amb un petit tram més pla pel mig.
  • Km 1,3 a 3,7: Tram sinuós pel polígon.
  • Km 3,7 a 10: Baixada molt suau, amb algun repunt i pla.
 • La sortida aprofitarà tot l’ample del passeig. Que està dividida en tres parts: carril asfaltat a dreta i esquerra i tram central de terra. 
 • Estretor al km 1. El passeig s’acaba i farà una mica d’embut baixant pel tram de la plaça Narcisa Freixa. 

 • Apunta els trams de baixada: 
    • Del km 0 al 0,5
    • Del km 0,8 a 1,2
    • Del km 3,7 al 6,7
    • Del km 6,8 al 8,2
    • Del km 8,7 a 10
 • Apunta els trams de fals pla: 
    • Del km 2 al 2,4
    • Del km 3 a 3,7
    • Del km 6,7 al 6,8

 • Possibilitat de vent: més probable a favor, especialmente del km 3,7 a meta.
 • Sense llebres: Em comenten que aquest any no n’hi haurà. També cal indicar que al Tast no n’hi ha hagut abans, així que ni estaven ni se l’esperen.

FAQS

¿Recollida del dorsal?

Divendres al gimnàs de la pista d’atletisme de Granollers y dissabte a la zona de  meta de la cursa.

Gimnàs pistes d’atletisme

  • Viernes: de 10.00 a 14.00 y de 16.00 a 20.00

Zona meta (davant KH7)

  • Sábado: de 7.45 a 8.45 h

Com funciona el servei de Bus a la zona de sortida?

Hi ha un servei d’autobusos a la zona d’arribada que et traslladen a la sortida de La Garriga. Serà a partir de les 9.00 i fins a les 9.45 del dissabte. Té un cost de 2 euros. 

Com arribar en transport públic a la zona d’arribada (i agafar després bus)?

La millor manera és amb Rodalies de RENFE i l’organització et facilita un bitllet de RENFE d’anada i tornada gratuït fins a l’estació de Granollers Centre i  Les Franqueses-Granollers Nord i des d’allà tens, depenent de l’estació on vols , entre 2 i 3 km a peu fins a la zona de sortida i meta, un bon passeig per fer a trot i escalfar.

Vinc de fora, com està per aparcar a la zona d’arribada (i després agafar bus)?

La zona més propera a la meta es un un polígon industrial que en cap de setmana té moltes places lliures per aparcar. 

Circuit homologat?

Està certificat que compleix la distància. Després hi ha el tema que serveixi o no per a rècords oficials, cosa que he comentat a l’inici del text.

A quina hora es la cursa?

A las10.30. Torna al seu horari de quan era ‘pla i avall’ perquè com s’ha de fer el trasllat en bus no tinguis que matinar més d’hora.

Qué tal l’avituallament de carrera?

Serà líquid. Estarà situat prop del km 5

I el d’arribada?

Líquid i sòlid. Vindrà tot en un pack de cartró per a donar-ho ràpid i ordenat als corredors.

RECORREGUT TAST DE LA MITJA

VERD: Pla i baixada
GROC: Fals pla


1/ SORTIDA I PRIMERS METRES

FINS Al km 1,3

Aquest any comencem des d’un dels punts més icònics de La Garriga, el seu passeig. Hi ho farem amb un bon tram de baixada, aquí és on mengem gran part del desnivell, que picarà molt cap baixant en el moment que encarem el tram de plaça Narcisa Freixa. Té un petit sector més pla al mig, però és un inici molt ràpid on la idea és no flipar-se massa. 


2/ POLIGÓN CAN TERRERS

Km 1,3 a3,7

El tram més sinuós del Tast el tenim aquí. Anem fent zig-zag pels diferents carrers d’aquest polígon per sumar metres i hem de tenir en compte que hi haurà dos carrers que faran una mica de pujada: Francesc Macià i l’avinguda de Ramón Ciurana. No tenen gaire desnivell i es poden fer a ritme de carrera, però millor no forçar.


SONY

3/ POLÍGON DEL CONGOST

Km 3,7 a 4,9

Ens posem en paral·lel amb el riu que dona nom al polígon i la constant a partir d’ara és anar clavant un ritme de cursa ràpid i alhora còmode. Sembla fàcil, però no ho és tant perquè la tendència a suau baixada ens accelera i ens demana que donem canya. Potser toqueu el vent, si ja comença en contra mentalitza’t que el tindràs fins a arribar a meta. La zona és de calçada ampla. Anem a buscar feina.


SONY

4/ CAMÍ DE CAN PEP

Km 4,9 a 6,8

Aquest tram és més estret, però no tindràs cap problema per circular i tenir el teu espai perquè cadascú al pilot hauria de tenir ja el seu lloc natural. Aquesta zona està plena de guals, així que, a més de mantenir viu aquest ritme constant que portes, hauries d’anar atenent una mica (només una mica) per on trepitges. Al final de tot, per connectar amb la rotonda, fa una mica de pujada, però són només 50 metres.


5/ BAIXANT FINS A META

Km 6,8 a 10

Una recta interminable segueix el perfil molt a favor. Des d’aquí no en queda cap altra que donar un punt més. Ara, cal ser intel·ligent i ser conscient que són més de 3.000 metres encara, així que no et posis a anar a boig des del principi que potser al final et quedis sec. Gas, però amb cap!

Blogmaldito a Facebook


Blogmaldito és un blog amb filosofia ‘Non Profit’. Què vol dir això? Que tinc com a principi que tots els continguts són vostres a condició que no feu un ús comercial i interessat d’ells. El que faig ho faig com a hobby i des d’una perspectiva de corredor popular per a la resta de corredors i amics que em trobo a les curses. Just per això, ni puc ni vull guanyar diners amb el córrer. No accepto invitacions, ni regals. No estic en venda. Per a mi ja és un regal que us molesteu en treure una mica de temps en llegir-me, en dir la vostra i parlar d’aquesta bogeria de flipats fent la cabra pels carrers i les muntanyes. 


 

Deja un comentario