Consells exprés: Cursa CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) fa 40 anys, el gran referent a Catalunya dels mitjans de comunicació amb dos puntals tan icònics i arrelats com són TV3 i Catalunya Ràdio (a més dels seus canals satèl·lits).

Per commemorar aquesta efemèride, un dels actes més multitudinaris que s’organitzarà aquest pròxim diumenge és la Cursa CCMA, una prova atlètica apte per a tothom (es donen dues hores per completar-la; o sigui, es pot fer perfectament caminant, xerrant i parant a fer fotos; a més, després hi haurà una festa al costat de la seu de TV3), però que també està pensada per aquells que els hi agrada vestir els diumenges amb un pitrall  i cordar-se les sabatilles de córrer amb el ja més que familiar xip.

I aquí Blogmaldito explicant tots els secrets de la cursa: circuit detallat amb els seus puges i baixes, rectes i girs, l’estratègia de competició a seguir per salvar la jornada  i alguns consells més per gaudir-la sense excedir-nos en l’agonia.

Agrair a Xavier Bonastre tota l’ajuda i disposició per poder fer aquest article

FITXA

 • Lloc: Barcelona – Esplugues de Llob. –  Sant Joan Despí
 • Horari: Diumenge, 18 de juny (8.30)
 • Distància: 6 km
 • Tipus de terreny: Asfalt
 • Recorregut
 • Reglament
 • FAQS
 • Temps límit: 2 hores
 • Calaixos:
  • Calaix 1: Sub 40′ en 10k
  • Calaix 2: Sub 50′ en 10k
  • Calaix 3: Sub 70′ en 10k
  • Calaix 4: + de 70′ en 10
 • Llebres (ritme): 4′ · 4’30” · 5′ · 5’30” · 6′
 • Avituallament:
  • Km 4: Aigua
  • Meta: Aigua, iso, fruita, bossa d’obsequis
 • Puntua: Lliga Championchip (triple)
 • Extras: Transport públic d’anada i tornada.
 • Obsequi: Samarreta*
 • Recollida de dorsal

*Que pagues amb la teva inscripció

BRICONSEJOS

¿Marca? Distància ‘diferent’… Però et pots provar (si gestiones bé)

Perquè encara que sigui una cursa que dona la possibilitat de fer-la sense necessitat de córrer, molts l’agafaran amb ganes de donar-se una mica de canya.

Doncs per aquests, heu de saber que és un circuit amb més pujada que baixada, una mica sinuós i amb algun tram duret (estem tocant ja quasi tocant Collserola). Però també que és un circuit molt còmode per córrer des del mateix moment que es donarà el tret de sortida (Diagonal és amplíssima) i que si gestiones bé es pot córrer bastant ràpid aquí.

A tenir en compte: el circuit no és homologable perquè la distància entre el punt de sortida i el d’arribada supera el màxim permès, però que sí que tinc entès que homologaran la distància. Així que farà els sis quilòmetres corresponents i el pas pel quilòmetre 5 pot ser perfectament una fita per aquells corredors que es volen provar contra el crono.

¿Estratègia? Calma ⇒ Adaptar ritme ⇒ A tope

Com es pot veure a la imatge superior, és un perfil on fins al quilòmetre 3,7 és tot pujada, però que realment es posa dur a partir de passar el quilòmetre 2 (passat Palau Reial). Fet aquest tram del recorregut bastant sinuós on es tocarà anar modulant el ritme tota l’estona. De totes maneres, podem dividir-la en tres sectors que ens poden ajudar a gestionar millor les nostres forces.

 • Sortida a km 2: Comença pujant amb una mica de desnivell, després és molt suau (fals pla). RITME CÒMODE I CALMA
 • Km 2 a 3,8: Tram de pujada que cada vegada es fa més dur i on toca baixar el ritme. REGULAR i NO FORÇAR
 • Km 3,8 a Meta: Perfil molt més favorable, quasi sempre baixant excepte un tram de suau pujada. RÀPID SENSE FLIPAR-SE


Claus del circuit

1/ Tres quilòmetres per via molt ample. Tenim tot el tram central de la Diagonal per córrer, una autèntica autopista que permet trotar sense incomoditats. A més, la sortida per calaixos ajudarà a que encara sigui més còmode.

 • Calaixos:
  • Calaix 1: Sub 40′ en 10k
  • Calaix 2: Sub 50′ en 10k
  • Calaix 3: Sub 70′ en 10k
  • Calaix 4: + de 70′ en 10

2/ … Però fa pujada. Tel Aquí t’indico com és aquesta primera  pujada:

 • Sortida a km 1: pujada suau, encara que l’inici pica.
 • Km 1 a 2: puja encara més suau (fals pla)
 • Km 2 a 3: ara  ja comença a tenir bastant desnivell
 • Km 3 a 3,8: ja sortint de Diagonal, encara puja

3/ A partir del km 3 l’ample es redueix. Trams amb tres, dos i, fins i tot, moments d’un sol carril. 

4/ Del km 3,8 a meta, molt més favorable. Quasi sempre baixant i amb desnivells suaus.

5/ L’última pujada, a Esplugues. Laureà Miró (del km 4,6 al 5,2 són uns 600 metres de pujada suau).

6/ Baixada a meta: ràpida, però has d’anar amb compte. Perquè és en baixada, però hi ha un parell de moments (el túnel que passa sota la B-32 i el tram de vianants quasi ja tocant meta) que la calçada es queda amb només un carril d’ample.

7/ Tindrem servei de llebres. Seran un total de 10 llebres que aniràn a 5 ritmes diferents.

 • Llebres (ritme): 4′ · 4’30” · 5′ · 5’30” · 6′

RECORREGUT CURSA CCMA

Vermell: Dificultat alta (pujades exigents)
Taronja: Dificultat mitja (pujades de poc desnivell, trams complicats).

Verd: Dificultat baixa (pla o baixada)


1/ Sortida i primers metres

Fins al km 1

Just al costat de la seu de Catalunya Ràdio i, a diferència de totes les curses que passen per aquesta via, fent la part més alta de Diagonal cap amunt. O sigui, que ja comencem pujant. Els primers 500 metres notaràs que piquen una mica i que després el desnivell és més suau. Aquí el més important és trobar un ritme còmode que segurament serà un xic més lent del que portaries si el tram fos pla. Sé que tindrem ganes de donar-nos canya, però per ara és millor guardar una mica de forces.


2/ Mª Cristina a Palau Reial

Km 1 a 2,2

Això ja deixa de ser pujada pura i es converteix en un molt suau fals pla que invita a donar un punt més de gas a la burra. Jo et recomano que no forcis gaire, perquè ben aviat vindrà el tram més dur de la cursa i l’he d’afrontar amb garanties.


3/ Acabant la pujada

Km 2,2 a 3,8

A partir d’aquí comença a puja de debò. A més, ja a veus a l’horitzó que la part final de Diagonal abans d’agafar el desviament de Finestrelles és ja un altre nivell i comença a fer una mica de ‘canguelo’. Aquest tram s’allarga després de camí a Esplugues, així que no hi ha una altra opció que afluixar el ritme, buscar que aquest sigui el més còmode possible i… esperar, que després gaudirem molt.


4/ Entrant a Esplugues

Km 3,8 a 4,6

Un tram que fa poc es va remodelar és el que fa de connexió entre el barri de Finestrelles i el nucli urbà d’Esplugues. Aquí ja s’acaba la pujada i comencem a baixar, tindrem algun moment de pas estret, un gir mig complicat abans de passar per sota de la B-32, una rotonda que no ens hauria de donar problemes i una llarga recta on podem córrer, ara ja sí, ben ràpid.


5/ Laureà Miró

Km 4,6 a 5

Ja ho tenim a tocar, però encara ens queda una llarga recta pel cor d’Esplugues que té una mica de desnivell positiu (o sigui, que puja) i on si anem justos de força, és millor no forçar. Però en cas contrari… No m’ho pensaria, a mantenir la inèrcia de la baixada anterior.


6/ Fins a la meta

Km 5,2 a 5

Ja ho tenim a tocar. Deixem enrere, Laureà Miró per començar a baixar pel carrer d’Anton Fortuny (compte amb l’entrada, que es torna a fer més estret) i aquí, jo no m’ho pensaria: accelerar ja fins a meta. Això sí: molta cura amb el pas pel túnel (només un carril d’ample i voreres als costats) i l’esglaó d’accés al tram de vianants que ja ens deixa a la recta de meta. A tope!

LA XULETA

Blogmaldito en Facebook


Blogmaldito és un blog amb filosofia ‘Non Profit’. Què vol dir això? Que tinc com a principi que tots els continguts són vostres a condició que no feu un ús comercial i interessat d’ells. El que faig ho faig com a hobby i des d’una perspectiva de corredor popular per a la resta de corredors i amics que em trobo a les curses. Just per això, ni puc ni vull guanyar diners amb el córrer. No accepto invitacions, ni regals. No estic en venda. Per a mi ja és un regal que us molesteu en treure una mica de temps en llegir-me, en dir la vostra i parlar d’aquesta bogeria de flipats fent la cabra pels carrers i les muntanyes.


4 comentarios en “Consells exprés: Cursa CCMA

Deja un comentario