Consejos exprés: Marina Trail

Vaig super just de temps, així que anem per feina. Aquí tenim el Consejos Exprés d”un de muntanya per la Serralada Litoral que és la mar de bonica i entrentinguda: la Marina Trail. Amb circuits de 19 (encara que s’anomena 21)i 12 km són d’aquelles curses trencacames, però ràpides que tenen una miqueta de tot: pistes fàcils, pujades duretes, corriols corribles i altres més tècnics… I aquí Blogamldito t’ho explico.

AH! CANAL DE BLOGMALDITO EN TELEGRAM

Y TAMBIÉN EN INSTAGRAM

FICHA

 • Lugar: Premià de Mar (Maresme)
 • Horario: Diumenge, 20 de març
  • Marina Trail 21: 9.00
  • Marina Trail 12: 9.30
 • Distancia y recorrido:
 • Terreny: 40% Pista– 50% Corriol – 10% Asfalt
 • Reglament
 • Límits horaris:
  • Marina Trail 21
   • Km 10: 2h15′
   • Meta: 4h
  • Marina Trail 12
   • Km 6: 2h
   • Meta: 4h
 •  Extres: guarda-roba, curses infantils (Tracatrail), activitats lúdiques: inflable o jocs tradicional, sorteig productes.

BRICONSEJOS 

¿És un trail exigent? Nivell mitjà: combina trams fàcils amb altres més técnics i alguns pujades duretes

És un circuit que presenta l’essència de la serralada Litoral, que és molt de l’estil de Collserola o serralada Marina: circuits trencacames on es pot aconseguir bastante desnivell (aquí quasi 1.000 positius sense arribar als 20 km de distància) i amb trams de tot tipus: pisters fàcils, corriols tècnics,. pujades gores, altres de pim pam… Molt variat i desafiant.

Per una altra banda tens la Marina Trail 12k que, sense baixar el nivell de dificultat, et permet tastar el que és aquesta prova fent 7 km més, que ho fa més apte pels que comencen a provar la muntanya.

¿Quines vambes porto

untitled-1Sense cap mena de dubte, vambes de trail

Molt corriol amb el terreny irregular, baixades on potser no has de tirar tant de tac (encara que si plou i s’enfanga sí que et farà falta), però sí de bona adherència i estructura a la vamba… No és un circuit per apostar per unes vambes mixtes ni molt menys. Jo no me la jugaria i agafaria les vambes de trail per fer aquesta prova amb el plus de seguretat que et farà falta.

¿Em porto bastons?

Crec que no fan falta, a no ser que estiguis molt acostumats a ells… No hi ha desnivells impossibles ni baixades massa picades, i la considero una cursa prou ràpida (els més ràpids la podran tota sencera sense caminar) com per fer-los servir. Que tu els portes en totes les situacions i t’ajuden a mantenir una constant en el ritme? doncs en aquest cas, endavant.

¿Què tal la senyalització

Amb cinta i molt de cartell. La cinta sol ser de franges blanques i hi haurà cartells indicant el camí que cal seguir, les zones més perilloses i els punts quilomètrics. A més, és clar, dels voluntaris.

ESTRATÈGIA MARINA TRAIL 12

És un perfil bastant marcat de puja i baixa, així que la idea és anar regulant i reservant forces fins arribar a torre de Baldiri i a partir d’allà, amb un perfil molt més favorable (que no senzill: hi han corriols de baixada on s’ha d’anar en compte) donar gas. I en el moment de creuar per sota la autopista…. Ara ja sí, a tope fins a meta. 

CIRCUIT MARINA TRAIL 12

Rojo: subidas muy duras, tramos técnicos
Ambar: subidas, tramos algo complicados
Verde: bajadas, llanos, falsos llanos


1/ PRIMERS METRES FINS A PREMIÀ DE MAR

Hasta km 2,7

Al costat de La Salle tenim la línia de sortida de la MArina Trail i els primers metres consisteixen en donar una volta a l’illa d’aquest centre educatiu per ja després encaminar-nos cap a Premià de Dalt, quasi sempre en pujada i combinant trams d’asfalt, amb camín rural i el primer corriol de la jornada. Important en aquest inici de cursa d’anar trobant el nostre lloc entre tota la munió de gent per no tenir tap quan ens trobem aquest corriol.


2/ PUJANT A ROCA DE CABALLO

Km 2,7 a 4

Ara ja toquem corriol pur de la serralada Litoral, això és: entremaliat i ple de sorpreses. Dividit en dos trams el primer és de pasos estrets (un canal on només passa un corredor, algun tramet de roca) i el segon té moments més empinats, especialment al final. Anem xinoxano sense forçar més del compte.


3/ PUJANT CAP AL TURÓ DE BON JESúS

Km 4 a 5,5

Una mica de baixada sense gens de complicació d’inici, però que ja els últims metres és una mica més irregular i de mal trepitjar, serà la prèvia d’una pujada corriolera de no gaire desnivell i amb parts sinuoses, que té com a curiositat el creuar fent equilibris per uns passos estrets on hem d’anar amb molt de compte.  La part final, abans de trepitjar la pista té bastante desnivell.


4/ PUJANT A TORRE DE BALDIRI

Km 5,5 a 8,8

La part més exigent de pujada la tenim aquí, en un tram de camí semi ample ii amb força pendent, per un terreny una mica irregular i alguns girs on el desnivell és dels que fan mal. Hem d’anar sense forçar i amb molta calma. I arribarem a la torre de Baldiri, que haurem de rodejar… Sembla com que es fa per sumar metres i ja, però hi haurà un moment que veuràs quin sentit té: flipar amb les vistes del Mediterrani i l’àrea metropolitana. Això si, la tornada per finiquitar aquest bucle és per un corriol de pedra en baixada bastant trencat on hem d’anar amb molt de compte.


5/ BAIXANT A PREMIÀ DE DALT

Km 6,5 a 8,8

Al poc de deixar enrere la torre de Baldiri connectem amb la part inicial del circuit que ara farem en sentit contrari. Això significa que tenim un parell de corriols estrets i una mica incòmodes on és més important saber mantenir l’equilibri que baixar a tope. En mig un tram de camí fàcil on poder donar gas.


6/ FINS A META

Km 8,8 a 11,6

Això ja ho has viscut abans, ara només et toca fer-ho de la manera més ràpida i fàcil: de baixada. Així encadenem trams urbans, un corriol i un parell de camins rurals on ja no queda una altra que donar gas a la burra i gaudir de la bonica recta de meta dins del camp de fútbol de la Salle. Ja la tenim feta!

ESTRATÈGIA MARINA TRAIL 21

Ho tinc clar: mentalitat conservadora fins a arribar al mirador de la Cornisa (el km 14)- I és que el circuit és un constant pujar i baixar, d’aquells que et van desgastant poc a poc i la idea és no donar tu més embranzida a aquest desgast. A més fins al 14 tenim tots els trams més tècnics on haurem d’anar amb compte. A partir d’arriba al Mirador ja el perfil és més favorable i el circuit es més apte per córrer ràpid (encara que hi ha alguns trams de corriols que no pots anar fent el boig) ja pensant en arribar a meta. 

CIRCUIT MARINA TRAIL 21

Rojo: subidas muy duras, tramos técnicos
Ambar: subidas, tramos algo complicados
Verde: bajadas, llanos, falsos llanos


1/ PRIMERS METRES FINS A PREMIÀ DE MAR

Hasta km 2,7

Al costat de La Salle tenim la línia de sortida de la MArina Trail i els primers metres consisteixen en donar una volta a l’illa d’aquest centre educatiu per ja després encaminar-nos cap a Premià de Dalt, quasi sempre en pujada i combinant trams d’asfalt, amb camín rural i el primer corriol de la jornada. Important en aquest inici de cursa d’anar trobant el nostre lloc entre tota la munió de gent per no tenir tap quan ens trobem aquest corriol.


2/ PUJANT A ROCA DE CABALLO

Km 2,7 a 4

Ara ja toquem corriol pur de la serralada Litoral, això és: entremaliat i ple de sorpreses. Dividit en dos trams el primer és de pasos estrets (un canal on només passa un corredor, algun tramet de roca) i el segon té moments més empinats, especialment al final. Anem xinoxano sense forçar més del compte.


3/ FINS AL TURÓ DE BON JESúS

Km 4 a 6

Una mica de baixada sense gens de complicació d’inici, però que ja els últims metres és una mica més irregular i de mal trepitjar, serà la prèvia d’una pujada corriolera de no gaire desnivell i amb parts sinuoses, que té com a curiositat el creuar fent equilibris per uns passos estrets on hem d’anar amb molt de compte.  La part final, abans de trepitjar la pista té bastante desnivell.


4/ FINS A LA CENTRAL ELÈCTRICA

Km 6 a 7

Quan trepitgem la pista de terra tindrem mig quilòmetre de baixada per deixar-se anar una mica i descansar. Serà tot just deixar aquest camí rural que iniciarem un sender amb un desnivell suau on hen de regular una mica el ritme que desemboca en un tram pister molt senzill. ës un dels trams més còmodes d’aquesta Marina Trail.


5/ FINS A L’ERMITA DE SANT MATEU DEL BOSC

Km 7 a 9

Una altra baixada pistera sense moltes complicacions per després, de nou, començar una pujada per corriol una mica més trencat que guarda algun sector on el desnivell sí que pica les cames; allà tocarà regula el ritme tot el que faci falta. Després conectaren amb un tram ample pista en baixada i girarem per un altre camí rural, aquest en pujada, que ens porta al club hípic i d’allà a l’ermita on, probablement tinguem punt d’avituallament. De les zones més boniques i corribles, així que toca gaudir de les meravelles de la serralada Litoral.


6/ FINS A CAN GALLEMÍ

Km 9 a 11

Encadenem corriols que van barrejant trams senzills amb altres una mica més complicats i on has de córrer sabent on toca fer el pas següent. Res impossible, només posar una mica d’atenció i fas de sobra sense parar de córrer. Després sí que tenim un dels cocos de la MArina Trail, una pujada per terreny molt irregular i trams realment exigents on hem de posar la reductora, baixar el ritme i evitar sempre arribar al punt d’agonia. Calma.


7/ BAIXANT GRAN VISTA

Km 11 a 12,5

Bufffff. Aquí tenim un corriol dels fotuts: estret, amb molts giravolts i terreny trencat i irregular. Hem d’anar amb molta cura baixant, no te la juguis. Després un petit tram de pista i connectem amb altre corriol que no és senzill, però sí que és molt menys complicat que l’anterior, aquest es deixa fer molt més.


8/ PUJANT AL MIRADOR DE LA CORNISA

Km 12,5 a 14

És pista ample i, per tant, sembla una pujada que serà fàcil de fer, però el desnivell que es gasta en cert moments i l’obsessió en fer-la corrent et poden jugar una mala passada. Enganya molt, si fos corriol segurament la fariem caminant… Millor buscar un ritme còmode i no forçar-lo gens i mica. Tindràs un petit tram de descans pel mig per recuperar una mica. Ah! Abans d’arribar al mirador de la Cornisa (que és on, més o menys acaba la pujada) passaràs pel mirador del Pi d’en Duran, important saber-ho abans que si no és un pal veure que encara et queden 300 metres de rampa mamona!


9/ BAJANDO A la Torre DE BALDIRI

Km 14 a 15

Ara ja és quasi tot baixada a meta. I començarem encadenant un corriol facilet amb una tram de sense molta complicacions fins arribar a la torre de Baldiri, que haurem de rodejar… Sembla com que es fa per sumar metres i ja, però hi haurà un moment que veuràs quin sentit té: flipar amb les vistes del Mediterrani i l’àrea metropolitana. Això si, la tornada per finiquitar aquest bucle és per un corriol de pedra en baixada bastant trencat on hem d’anar amb molt de compte.


10/ BAIXANT A PREMIÀ DE DALT

Km 15 a 17

Al poc de deixar enrere la torre de Baldiri connectem amb la part inicial del circuit que ara farem en sentit contrari. Això significa que tenim un parell de corriols estrets i una mica incòmodes on és més important saber mantenir l’equilibri que baixar a tope. En mig un tram de camí fàcil on poder donar gas.


11/ FINS A META

Km 17 a 19,7

Això ja ho has viscut abans, ara només et toca fer-ho de la manera més ràpida i fàcil: de baixada. Així encadenem trams urbans, un corriol i un parell de camins rurals on ja no queda una altra que donar gas a la burra i gaudir de la bonica recta de meta dins del camp de fútbol de la Salle. Ja la tenim feta!

Blogmaldito en Facebook

O sea, dale al like, leñe!


Blogmaldito es un blog con filosofía ‘Non Profit’. ¿Qué significa esto? Que tengo como principio que todos los contenidos son tuyos a condición de que no hagas un uso comercial e interesado de ellos. Lo que hago lo hago como hobby y desde una perspectiva de corredor popular para el resto de corredores y amigos que me encuentro en las carreras. Justo por eso, ni puedo ni quiero ganar dinero con esto de correr. No acepto invitaciones, ni regalos. No estoy en venta. Para mí ya es un regalo que alguien se moleste en sacar un poco de tiempo al leerme y hablar de esta locura de flipados haciendo el cabra por las calles y las montañas.

2 comentarios en “Consejos exprés: Marina Trail

 1. Excelente explicación como siempre, mil gracias.
  En esta ocasión se os han colado mapas de otra prueba, tanto 12km como 19km. Me sale zona Barcelona Tibidabo.

Deja un comentario