El recorregut de la Marató Barcelona 2024: quilòmetre a quilòmetre

En aquesta entrada t’he donat les explicacions del perquè de tots els canvis que tindrem a la Marató de Barcelona 2024 i quines són les novetats respecte a passades edicions.

Ara toca el torn de detallar-vos el camí de la sortida fins a la meta, com serà el nou recorregut, on puja, on toca donar una mica de canya. quins són els trams on toca el vent, i com afrontar els moments més exigents. En definitiva, fer una anàlisi del circuit de la Marató Barcelona perquè us aneu fent una idea de què us trobareu el dia que us poseu el dorsal.

POTS SEGUIR-ME A FACEBOOK!
AH! CANAL A TELEGRAM
I TAMBÉN A INSTAGRAM

Però abans… estratègia, mapa i altimetria

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Anàlisis del circuit

Vermell: pujades exigents.
Groc: fals pla o pujades suaus
Verd: pla o baixada


Sortida i primers metres

Hasta el km 1,5

Just on començava la Cursa El Corte Inglés més clàssica, al passeig de Gràcia entre Gran Via i pl. Catalunya, comença la Marató. Només marxar, girem a la dreta i entrem a l’amplíssima Gran Via, més o menys plana amb una molt dissimulada tendència a baixar.


Marina i Aragò

km 1,5 a 5

Girem a l’esquerra per fer front a la dura pujada de Marina i connectar amb la cruïlla de camins entre aquesta, Diagonal i Aragó. Serà per aquesta última per on ens tocarà córrer en una recta d’aproximadament 3 quilòmetres que pica cap amunt una mica d’inici, després és mooolt plana i al final es torna una mica sinuosa.


València

km 5 a 10

Connectem amb València pujant per la curta Viladomat. L’inici de València és força exigent en alguns moments i fins a l’alçada d’Enric Granados s’ha de prendre com de pujada tot i tenir alguns moments més suaus. A partir d’aquí el que queda de llarga recta és entre sinuós i bastant favorable fins a creuar Meridiana.


Bucle de Sagrera

km 10 a 12,5

Per deixar València i afrontar el pont de Calatrava cal pujar i baixar una dura però molt curta pujada, per després ja anar a assumir aquest pont que també és de pujada curta i exigent i després baixada. A partir d’aquí, tenim un fals pla per un tram una mica ample de calçada, però estret per al pas dels corredors, que connecta amb Garcilaso, que és de pujada, i després Meridiana en suau baixada.


Mallorca

km 12,5 a 16,8

Una altra de les llargues rectes de la jornada la tenim aquí. Fins i tot Sagrada Família pica cap amunt, especialment d’inici. Després és més favorable, fins i tot algun moment es nota que vas més fàcil perquè el perfil és favorable de baixada, però hi ha un petit repunt a meitat de trajecte després de creuar Diagonal.


Cal·làbria i Gran Via

km 16,8 A 19

Per connectar amb Gran Via i dirigir-nos per tornar a passar per la zona de sortida (plaça Catalunya) cal prendre Cal·làbria, que és de baixada. Després, prop d’un parell de quilòmetres per Gran Via, que d’inici és una més sinuosa i després plana.


Sant Antoni i Paral·lel

km 19 a 24

Tram d’anades i tornades més o menys favorable, encara que el final de Sepúlveda (i una mica Manso) pica cap amunt. Paral·lel es fa aquesta vegada en sentit contrari al que és habitual, així que és força favorable.


De Colom a Marina per Ciutadella

km 24 a 27

Planíssim i amb possibilitat de vent (possiblement a favor), ens portarà a la zona de contrameta. Seguim per aquest tram sense dificultats, més o menys planer encara que no del tot pla.


10· Litoral

km 27 a 30

S’afronta en sentit contrari a com estem acostumats, així que tenim més possibilitats que el vent a aquestes hores sigui a favor. És força planer i evitem el #putorepecho del km 32 de l’antic circuit, però del Mc Donalds al pavelló de la Mar Bella pica lleugerament cap amunt.


11· Diagonal Mar

km 30 a 35

Taulat ara serà de baixada suau i després són 5 quilometrades d’anada i tornada, més o menys plans encara que a l’extrem més interior (i a prop de la torre Glòries) pica cap amunt. El vent pot condicionar i, a més, estem en un dels moments crítics de carrera.


11· Llull (Poblenou)

km 35 a 38,5

Dues rectes, una llarguíssima i plana i una altra una mica més curta i igual de plana excepte els últims 50 metres que piquen cap amunt. Està més tapat que el litoral, així que el vent potser no té tant d’efecte encara que podria bufar en contra.


12· Marina a Pl. Urquinaona

km 38,5 a 41

Marina és més sinuosa del que sembla, comença amb desnivell d’inapreciable baixada, però a partir de Pujades pica de manera exigent fins a la rotonda de Meridiana. Després passem pel pont i baixem per iniciar un tram de fals pla amb descansos per Ausiàs March fins a Urquinaona.


13· Fins a l’arribada

km 41 a 42,195

Tot molt favorable amb pendent mínimament en negatiu (és a dir, que baixa) per ronda Sant Pere, per després arribar a passeig Sant Joan, passar per sota Arc de Triomf i creuar la línia de meta.

Blogmaldito a Facebook


Blogmaldito és un blog amb filosofia ‘Non Profit’. Què vol dir això? Que tinc com a principi que tots els continguts són vostres a condició que no feu un ús comercial i interessat d’ells. El que faig ho faig com a hobby i des d’una perspectiva de corredor popular per a la resta de corredors i amics que em trobo a les curses. Just per això, ni puc ni vull guanyar diners amb el córrer. No accepto invitacions, ni regals. No estic en venda. Per a mi ja és un regal que us molesteu en treure una mica de temps en llegir-me, en dir la vostra i parlar d’aquesta bogeria de flipats fent la cabra pels carrers i les muntanyes.

2 comentarios en “El recorregut de la Marató Barcelona 2024: quilòmetre a quilòmetre

  1. Moltes gràcies, David, per la teva presentació. Admirable.
    Me’n alegro que formessis part del grup avaluador del recorregut, perquè segur que vas fer molts, si no tots, els comentaris que jo també tenia al cap.
    Salut i Km’s
    Celestino

Deja un comentario