Consells exprés: Cursa Festa Major de Sabadell

Setembre comença amb la trista sorpresa que aquest any no es faria la Mitja de Sabadell (i ja veurem si en el futur continua, que jo tinc dubtes perquè era café para muy cafeteros -triple volta, calor i tornant de vacances-), però ens queda, per sort, la possibilitat de córrer pel centre de la cocapital del Vallès Occidental mantenint la prova popular redenominada com a Cursa de Festa Major de Sabadell,  i que es manté com a gratuïta i amb la possibilitat de fer ara 5 i 10 km en un circuit més cèntric i recollit.

I aquí Blogmaldito explicant tots els secrets de la cursa: circuit detallat amb els seus puges i baixes, rectes i girs, l’estratègia de competició a seguir per salvar la jornada  i alguns consells més per gaudir-la sense excedir-nos en l’agonia.

FITXA

 • Lloc: Sabadell
 • Horari: Diumenge, 3 de setembre (10.00)
 • Distància: 5 i 10 km (no homologats)
 • Tipus de terreny: Asfalt
 • Recorregut
 • Reglament
 • Temps límit: 1h15′ (40′ la 1ª volta)
 • Avituallament:
  • Km 5: Líquid
  • Meta: Líquid
 • Extras: Guarda-roba, dutxes, curses infantils.

*Que pagues amb la teva inscripció

BRICONSELLS

¿Marca? Crec que es queda ben curta de distància

A mi em surt com a 100 metres per volta més curta del que tocaria. Òbviament, sent una cursa gratuïta tampoc li demano homologació (que costa una pasta), encara si es pogués quadrar una mica, doncs canviaria d’opinió sobre provar-se per fer una marca d’orientació de com estàs de tornada de les vacances.

S’ha de tenir en compte també que és més aviat un circuit sinuós (encara que no dur) i on en alguns moments s’ha de regular el ritme i perdre una mica, per guanyar després quan el pendent sigui favorable. Amb tot i això, em sembla un circuit prou ràpid… Llàstima de la distància.

¿Estratègia? Cap fred a la primera part (o volta) ⇒ , gas a la segona

És un circuit de 5 km (bé… una mica més curt) al qual se li dona una o dues voltes segons. I el plantejament per aquest motiu és doble. Si fas el 5k, crec que has de reservar fins al km 2 i després ja anant donant gas; en el cas del 10k, l’estratègia és semblant, però la primera volta la faria amb un xic més de calma.

 • Sortida a km 2 (i del 5 al 7): Comença pujant amb una mica de desnivell. RITME CÒMODE I CALMA
 • Km 2 a 3,5 (i del 7 al 8,5): Tram de pujades i baixades suaus, amb bastants girs  i amb carrers estrets i algun ample. ADAPTAR RITME
 • Km 3,5 a 5 (i del 5 al 10): Perfil molt més favorable, sempre baixant. RÀPID


Claus del circuit

1/ Circuit de quasi 5 km al qual se li dona una o dues voltes.

 • 5k: 1 volta
 • 10k: 2 voltes

2/ Recorregut amb primera part de pujada i segona més favorable.

 • Fins passada la plaça Major sempre va pujant
 • Després tenim 1,5 km sinuosos i estrets
 • El final és tot baixada suau i pla els últims metres.

3/ Separació del 5k i 10k a falta de 50 metres de la primera volta. 

 • 5k: Es situen a l’esquerra per anar a meta
 • 10k: Es situen a la dreta per començar la 2ª volta

RECORREGUT 

Taronja: Dificultat mitja (pujades de poc desnivell, trams complicats).
Verd: Dificultat baixa (pla o baixada)


El pase de diapositivas requiere JavaScript.

1/ Sortida i primers metres

1ª VOLTA: Fins al km 0,5
2ª VOLTA: Km 5 a 5,5

Amb punt de sortida al costat del Pavelló Municipal d’Esports començarem a pujar pl carrer Brutau, que té dos carrils d’ample i, en principi no t’hauria de donar problemes per córrer ja còmode si t’has situat al teu lloc natural dintre del gran grupet de corredors. Aquí no toca forçar el ritme sinó, millor, buscar un de còmode.


El pase de diapositivas requiere JavaScript.

2/ Pujant per La Rambla fins a plaça Major

1ª VOLTA: km 0,5 A 2
2ª VOLTA: Km 5,5 a 7

Agafem la famosa Rambla de Sabadell… i continua pujant. No és gaire desnivell i tan d’inici que ens agafa no sembla dur (a la segona volta ja canvia la cosa). Així i tot, la idea és la mateixa: ritme controlat sense passar-nos de rosca.


El pase de diapositivas requiere JavaScript.

3/ Donant la volta

1ª VOLTA: km 2 a 3,4
2ª VOLTA: Km 7 a 8,4

El tram més sinuós del circuit és, també, el que té més girs -amb un molt tancat entre Tres Creus i República, i amb els carrers més estrets. Aquí ja pots anar donant una mica més de gas, però sempre tenint en compte que a Vilarrúbias i República puja una mica i allà no hem de forçar.


El pase de diapositivas requiere JavaScript.

4/ Baixant per la Rambla

1ª VOLTA: km 3,4 A 4,4
2ª VOLTA: Km 8,4 A 9,4

Anant de baixada per on abans havíem pujat. Es deixa córrer molt i li pots donar un punt més de ritme, especialment si és la teva volta definitiva cap a meta.


El pase de diapositivas requiere JavaScript.

5/ Fins a la meta

1ª VOLTA: km 4,4 A 5 (o META 5k)
2ª VOLTA: 8,4 A META 10k

Gairebé 500 metres de descens en línia recta fins a la zona de meta per seguir aquest ritme ràpid que portem del quilòmetre anterior. Si ja estàs acabant la prova, aquí toca donar gas de gom a gom; però si el que ens toca és finalitzar una volta per començar la següent, és millor que no apuris tant que després et tocarà de nou pujar.

Blogmaldito en Facebook


Blogmaldito és un blog amb filosofia ‘Non Profit’. Què vol dir això? Que tinc com a principi que tots els continguts són vostres a condició que no feu un ús comercial i interessat d’ells. El que faig ho faig com a hobby i des d’una perspectiva de corredor popular per a la resta de corredors i amics que em trobo a les curses. Just per això, ni puc ni vull guanyar diners amb el córrer. No accepto invitacions, ni regals. No estic en venda. Per a mi ja és un regal que us molesteu en treure una mica de temps en llegir-me, en dir la vostra i parlar d’aquesta bogeria de flipats fent la cabra pels carrers i les muntanyes.


Deja un comentario