Fotos y clasificaciones: Cursa dels Nassos

Ahora sí, ahora ya hemos tenido una Cursa dels Nassos de plena normalidad (más de 8.000 en meta, cifras más que respetables teniendo en cuenta que se habían agotado los 10.000 dorsales) y con ese punto festivo que tanto se añoraba más allá del pique competitivo de correr por un circuito tan rápido.

El 10k vuelve a ser lo que era que es, a nivel popular, bastante bien a pesar de que, me cuentan, hubo fallos a la hora de entregar la bolsa de meta y al acceder a los cajones. Y, claro, habrá que darle una vuelta a eso de que la primera en cruzar la línea de meta no sea realmente la ganadora porque condiciona totalmente la competición (aquí ya es si se quiere pasar por el filtro de la RFEA o no).

Y ahora falta que ese 5k tenga más lustre si realmente pretende competir a nivel mediático a, digamos, una San Silvestre Vallecana Internacional, que el de anunciar nombres rimbombantes si falla la comunicación (ni un comentario antes de darse el pistoletazo de salida de las bajas de Jakob y Filip) o una realización televisiva de tercera (resolución de vídeo paupérrima, ni un solo marcador para ver los tiempos). Y es que además de tener récords, hay que saber venderlos no solo antes y después, sino, y muy especialmente, durante el transcurso de una carrera.  

Por mi parte, este año he causado baja hasta para hacer fotos… Me tocaba currar, así que os enlazo la de varios colegas que si estuvieron allí, cámara en ristre.  Son todas vuestras. Feliz 2023

Fotos Isidre Campderrós
Álbum 1: salida y meta

Fotos y vídeos Pako Pota
Álbum fotos: salida y meta
Vídeo fotos
Vídeo trípode

Fotos Josep Joaquín Cusí
Álbum 1: salida y meta

Fotos Organización
Álbumes

FOTOS Y VÍDEOS EN EL GRUPO DE FACEBOOK

 • Lugar: Barcelona (Sant Martí / Ciutat Vella)
 • Horario: 31 de diciembre
  • OPEN 10K: A partir de las 17.15
  •  ÉLITE 5k: 19.00
 • Participación: 10.060 inscritos (8.313 corredores llegados a meta)
 • Distancia: 10k (homologados)
 • ¿Para Marca?  Sí
 • Recorrido
 • Reglamento
 • Avituallamientos:
  • Km 5: agua en vaso
  • Meta: agua en vaso y obsequios en bolsa
 • Cajones: Nueve cajones de salida.
 • Liebres: 30 liebres (de 28’20” a 70′)
 • Puntúa: Lliga Championchip (triple)
 • Tiempo máximo: 1h20′
 • Extras: Guardarropas.
 • RESULTADOS: OPEN 10k · ÉLITE 5K

Fotos Isidre Campderrós

Álbum 1: salida y meta


Fotos y vídeos Pako Pota

Álbum fotos: salida y meta


Fotos Josep Joaquín Cusí

Álbum 1: salida y meta

Blogmaldito en Facebook

O sea, dale al like, leñe!


Blogmaldito es un blog con filosofía ‘Non Profit’. ¿Qué significa esto? Que tengo como principio que todos los contenidos son tuyos a condición de que no hagas un uso comercial e interesado de ellos. Lo que hago lo hago como hobby y desde una perspectiva de corredor popular para el resto de corredores y amigos que me encuentro en las carreras. Justo por eso, ni puedo ni quiero ganar dinero con eto de correr. No acepto invitaciones, ni regalos. No estoy en venta. Para mí ya es un regalo que alguien se moleste en sacar un poco de tiempo al leerme y hablar de esta locura de flipados haciendo el cabra por las calles y las montañas.


 

17 comentarios en “Fotos y clasificaciones: Cursa dels Nassos

 1. La organitzacio/ajuntament? hauria d’apendre d’altres curses de BCN. Fart de sempre escoltar “Barcelona” a la sortida, els Jocs Olimpics van ser fa molts anys, speakers que ens tracten com a tontos i com be dius no informen de res, i que practicament no parlen català. Perque fer un 5k si no el pots fer passar per cap lloc centric? A una cursa de 8000 persones punts kilometrics a nivell dels ulls? No et vas perdre gran cosa…

  • Bon vespre, Alex

   Doncs el tema del català és una cosa a revisar, i més tenint en compte que és una cursa de l’Ajuntament de Barcelona i que, per tant, ha de cuidar. EDITO aquest comentari: estava revisant els vídeos de Pako Beer i sí que hi han anant combinant català i castellà. Encara i així, mantinc el que hem de tenir especial cura en protegir el català.

   Sobre la cançó de ‘Barcelona’ a mi m’agrada, però crec que el seu moment és a la Marató, que és on sempre ha sigut emblema.

   El tema dels punts quilomètrics, per a mi el punt a favor és que tinguin cada 0,5 km (que això no ho vist a altres curses); ara comparteixo amb tu que estaria genial que almenys els de números rodos estiguessin a tots dos costtas del carrer i més alts.

   Salut i bon any

  • Es la 1a ocasió des de fa molt anys que surt la Musica de Barcelona 92 pero amb Antonio rebollo, i la cloenda del 30 aniversari dels Jocs Olímpics era el moment.

   3 espeakers, que van anant informant de tot, i dos DJ un al km 5 i un altre a meta.
   Punts quilomètrics amb il·luminació de prop de 2mts d’alçada

 2. Hola David,
  Yo fui de los que se quedaron a ver los 5k esperando ver a esa bestia llamada Jacob Ingebritsen y mi sorpresa es cuando en el video de carrera que se veia en el arco de meta no aparecia, el speaker ni pio sobre su ausencia…
  En cuanto a los 10k populares un caos organizativo, gente saltando vallas para entrar en un cajon mucho mas alante de lo que indicaba su dorsal, eso es culpa de los corredores tambien…y en meta un embudo a la hora de coger la bolsa del corredor y otro caos. La mejor cursa de Barcelona deberia tener una organizacion digna.

  • Yo me quedé a cuadros porque lo estuve siguien por streaming desde el curro y, claro, lo iba buscando durante la carrera. Era el reclamo y creo, es más, sé de bastantes niños que fueron con sus pasdres a verlo porque era su ídolo. Al menos se pasó por meta a saludar y firmar autógrafos.

   Sobre lo de las bolas, me lo ha comentado más de uno, tema a mejorar, sin duda.

   Feliz año

 3. Si deixem de banda el tram del Passeig Picasso en el que es fa mitja volta, no em desagrada el recorregut. Hi ha un munt de curses de 10K que tenen recorreguts superposats (Mercè, Jean Bouin, Sant Antoni, Bombers, Corte Inglés,…) i el fet que passi per on passen poques curses li dóna un punt positiu.

  Trobo que l’arribada va ser una mica caòtica a l’hora de recollir les begudes. Primer semblava que solament hi havia aigua, després veiem que hi havia unes bosses, però no sabíem com recollir-les, perquè hi havia bosses a mà.

  Finalment, lo dels calaixos va tornar a ser un coladero, a banda de gent que entrava als calaixos saltant les tanques, també hi havia gent que entrava tot i que els voluntaris els deien que no era el seu calaix.

  Desconec per que s’ha descartat la opció, però crec que el millor seria que el speaker donés la sortida de cada calaix i si algú surt abans del seu torn que quedi desqualificat. Com a desqualificat s’entén que no es comptin els seus temps. No hauria de ser molt complicat pels de Xipgroc filtrar aquestes dades.

  • Si aconsegueixen una alternativa al gir de 180 serà un circuit super ràpid. Sobre la vistositat, a mi m’agrada alguns trams i altres es nota que són per sumar km i per on et fiquen per no molestr. Encara i així, tampoc em desgrada el circuit tal i com està planetejat: diferent i ràpid.

   TEma calaixos, un sistema tipus Behobia com el qeu comentes, seria una bona solució.

   Salut i bon any

  • en aquesta cursa participen atletes de 60 països, i a molts li entreguem polsera per que acrediten la marca, això fa que el sistema @xipgroc no sigui suficient.

   • Doncs quedeu-vos amb els atletes de 60 països que no penso tornar a anar a cap cursa organitzada per la Sansi. Esperem que les inscripcions d’atletes de 60 països compensi la gent que cada cop fem menys curses. Jo he passat de fer 6-8 curses de 10K a l’any a fer-ne 2 el 2021 i 3 el 2022.

    Aquest 2023 solament faré la del Corte Inglés, que probablement doni millor servei que qualsevol altra cursa que cobri. Perquè a molts la samarreta i la bossa del corredor ens són indiferents.

    • Jordi no t’ho hem dit amb mala intenció, si no que no podem utilitzar el sistema de que si no esta al seu calaix del dorsal els desqualifiquem ja que molts atletes de fora ens acrediten marca a la recollida de dorsal, i això fa que sigui complicat la gestió d’una possible desqualificació si no surt del calaix correcte, per que tindrà polsera per sortir davant.

 4. Fent honor al nom de la cursa, al quilòmetre 4,5, de la manera més tonta i espectacular he caigut per culpa d’un forat a l’asfalt, he trencat el rellotge ha volat la GoPro i me fet un trau al nas, tres punts de sutura, estic bé. Els voluntaris em varen ajudar a netejarme la ferida amb aigua i mocadors de paper i varen avisar a la guardia urbana. La guardia urbana no sabia on eren els de la creu roja, tot i que jo insistia que estaven al km5, varem estar voltant per la zona de pg picasso i estació de França fins que varem anar al km 5. Els nois de la creu roja em varen atendre netejar la ferida i possar punts de paper. Quan varen acabar ja havia passat el fi de cursa i per sorpresa meva no hi havia ni cotxe escombra ni ambulancia… ningú. Vaig seguir el recorregut fins al avituallament on ja estava mig recollit i vaig decidir atravesar el Poblenou per arribar a la zona d’arribada el mes aviat possible.Moltes gràcies a tots els que m’heu ajudat i us heu preocupat per mi. Que tingueu un magnífic començament d’any. Salut, quilòmetres i birres ,👃🏃🍻

  • Hosti, quina manera d’acabar l’any, Teresa…

   Espero que estiguis ja en plena recuperació i es quedi només en l’ensurt i que el 2013 comenci i es mantingui molt millor que com ha acabat aquest 2022.

   Ens veiem per les curses

   Una forta abraçada

 5. Un año mas y otra cursa Nassos conseguida. El tema del avituallamiento en meta este año fatal fatal que espero que mejoren para la próxima.
  Tema cajones una locura total, gente con carritos de bebé o sillas de ruedas colándose y para que? Si es que luego van a ritmos mas lentos y los que vamos a por un objetivo pues nos encontramos encajonados sin poder hacer nada.

  Entiendo que es una cursa mas bien para disfrutarla y festiva, pero muchos vamos a intentar bajar nuestra marca y hacerlo lo mejor posible. Espero que cambien el sistema de cajones porque somos muchísimos y es imposible controlarlos a todos.

  Que tengáis todo un buen año 2023.

  • Uaaaaa… Lo siento, Montse, se me había escapado tu comentario… Mil perdones

   Apunto lo del tema de los cajones que aquí va a dos bandas: la primera es mantener un control estricto a la hora de acceder y poner todo lo necesario que así sea (no se tienen por qué comer ese marrón solo los voluntarios, también debe haber personal organizativo haciéndose responsable); el otro, claro, es que la gente se conciencie de que debe ir al cajón que le toca y ahí debe primar el sentido común de los veteranos y ser bien informados a los que empiezan.

   Salud y buen año

Deja un comentario