Consejos exprés: Cursa de la UAB

Aquí un que va intentar estudiar i aprendre el poc periodisme que té al cervell (encara i així, prou per sobreviure i no haver d’escriure merdes del nivell del ‘En Blau’, per posar un exemple) a l’Autònoma.

Així que em fa sempre Il·lusió poder fer el #ConsejosExprés de La Cursa de la UAB, una prova solidària amb la Marató de TV3 (part de la teva inscripció va a donar suport a la causa; altre dia ja parlarem de si hem de demanar almoina televisiva per malalties que haurien de ser assumides en el seu cost i servei per la sanitat pública i els nostres impostos) i aquí Blogmaldito explicant tots els secrets de la cursa: circuits detallats amb els seus puges i baixes, rectes i girs, l’estratègia de competició a seguir per salvar la jornada i alguns consells més per gaudir-la sense excedir-nos en l’agonia.

FITXA

 • Lloc: Bellaterra, Cerdanyola (Vallès Occidental)
 • Horari: Diumenge, 18 de desembre
  • Mobilitat reduïda: A partir de les 10.15
  • Llarga 11,6 km: 11.00
  • Curta i caminada 6 km: 11.20
 • Tipus de terreny: 95% Asfalt – 5 % Camí rural
 • Recorreguts i distància
 • Reglament
 • Temps límit: Tancament a la 13.30
  • Llarga: 1h30′
  • Curta: 1h10′
 • Avituallament:
  • Llarga: 1 en cursa i el de meta (líquid)
  • Curta i Mobilitat reduïda: 1 a meta (líquid)
 • Extras:
  • Guarda-roba, zona d’aparcament, samarreta
 • Recollida de dorsal 
  • Dissabte: de 10.00 a 13.30 (Hotel Exe Campus)
  • Diumenge: a partir de les 8.00 i fins a 30 min abans de començar cada cursa (zona de sortida).

BRICONSEJOS

¿Marca? Ni per filosofia, ni per distàncies, ni per desnivells… Avui no toca!

Qui ha estudiat o treballat o ha anat de festa a l’Autònoma (o les tres a la vegada…) ja saps que el Campus és tot menys pla i una bona putada per aquells estudiants que porten la L al cotxe i no se’n saben avenir quan veuen els repetjons que han de sortejar.

El perfil de la cursa ja t’avança que aquesta cursa és ben dureta i més encara quan veus que comença baixant i acaba pujant per algunes parets ben dures. Però, a més, has de tenir en compte que les distàncies no són les habituals (res de 5k ni 10k) i que els circuits són completament nous (no podràs reptar a tu mateix respecte el que has fet en anteriors edicions). Així que la idea és que gaudeixis amb pitrall d’uns circuits molt originals i punyeteres sabent que estàs sumant per a una causa solidària.ui ha estudiat o treballat o ha anat de festa a l’Autònoma ( o les tres a la vegada…) ja sap que el Campus és tot menys pla i una bona putada per aquells estudiants que porte la L al cotxe i no es abent avenir quan veuen els prepetxons que han de sortejar.

¿Estratègia? No flipar-se d’inici per poder gestionar millor tota la part final

Un tram de baixada rapidíssima, un altre sector més sinuós i una bona pujada/putada. Així es resumeixen els circuits d’11,6 i 6 km que tenim com a terreny de joc en aquesta Cursa de la UAB. Jo ho tinc clar, no ens hem de flipar a la baixada, és millor reservar-se una mica perquè tot el que ve després és bastant més exigent i és necessari arribar amb suficient energia i esma per afrontar-ho.

Aquí et detallo la prova llarga (11,6 km)

 • Sortida a km 2,6: Quasi tot és baixada excepte el pas per sobre l’autopista que pica amunt. RÀPID SENSE FLIPAR-SE
 • Km 2,6 a 7,7: Anada i tornada a Cerdanyola en un tram sinuós, tant per carretera com per carrers. ADAPTAR RITME
 • Km 7,7 a 11,6: Pujada dividida en dos trams. El primer fins al pont de l’autopista i el segon ja dins del campus. REGULAR

Aquí et detallo la prova curta i caminada (6 km)

 • Sortida a km 2,4: Quasi tot és baixada excepte el pas per sobre l’autopista que pica amunt. RÀPID SENSE FLIPAR-SE
 • Km 2,4 a 3,2: Pujar i rodejar el castell de Sant Marçal. REGULAR
 • Km 3,2 a 4,1: Tram favorable, encara que sinuós, que va picant cap avall. ADAPTAR RITME
 • Km 4,1 a 6: Pujada dividida en dos trams. El primer fins al pont de l’autopista i el segon ja dins del campus. REGULAR

La prova de Mobilitat reduïda es farà en un circuit de 480 metres a la mateixa Vila Universitària rodejant l’Hotel Exe Campus. És un recorregut senzill i l’única dificultat rau en el fet que puja una mica a la contra recta.

RECORREGUT CURSA UAB 11,6k

Vermell: Dificultat alta (pujades exigents)
Taronja: Dificultat mitja (pujades de poc desnivelt, trams complicats).
Verd: Dificultat baixa (pla o baixada)


1/ SORTIDA I PRIMERS METRES DINS LA UAB

Fins al km 1,4

A la Vila Universitària tenim l’inici de la Cursa de la UAB. I el que es presenta en els primers km és un autèntic regal per a les cames, una baixada llarga i molt ràpida pel carrer de la Vila i el de la Font del Carme que t’invita a  donar-te canya, però que jo t’aconsello que no tacceleris més del compte. És una trampa! Sembla que tot anirà rodat, però no tot serà tan fàcil. Calma!


2/ POLÍGON DEL PARC DE L’ALBA

Km 1,4 a 2,7

Una pujada ben maca per poder passar per sobre l’autopista serà el senyal que la cosa no serà tan fàcil com semblava. Però no t’espantis, per ara només serà un petit tastet que es supera baixant una mica el ritme. I després, iepa! Tornem a baixar i podem de nou donar una mica (només una mica, eh!) de canyeta a les cames.


3/ FINS A CERDANYOLA

Km 2,7 a 4

Deixem enrere el polígon i ens encaminem cap a Cerdanyola pel voral de la carretera. A partir d’aquí ens hem de mentalitzar que el terreny és de constant puja i baixa, així que millor no flipar-se massa i guardar una mica de forces.


4/ DINTRE DE CERDANYOLA

Km 4 a 7

Ens endinsem per zona netament urbana amb la idea d’arribar fins a l’Ajuntament de Cerdanyola i després girar cua. El trajecte és molt sinuós i anirem combinant carrers que pugen i altres que baixen, carrerons amples i altres de vianants i més estrets. Nosaltres hem d’anar mentalitzats del fet que aquí hem d’anar adaptant el ritme, quan pugi baixem una mica el ritme i quan sigui més favorable no hauríem de forçar.


5/ FINS EL CASTELL DE SANT MARÇAL

Km 7 a 9

Doncs ara toca desfer una part del camí ja corregut fa una estona, farem tornada pel carrer dels Boters i la carretera a Sant Cugat. Continua sent sinuós, pero ara el que era de pujada serà favorable i, es clar, el que abans baixava ara toca fer-ho de pujada. Però a prop del km 8 ens desviarem per anar a conquerir el castell de Sant Marçal i anirem per un camí estret i bucòlic que pica cap a munt i on hem de regular el ritme una mica per després gaudir rodejant aquesta edificació.


6/ TORNANT A LA UAB

Km 9 a 9,8

Sortim del castell de Sant Marçal i ara ja sí que anem cap al campus per un tram més o menys favorable. El perfil segueix sent sinuós, però comença a mirar cap avall, així que et permet donar una mica de canya, encara que jo t’aconsello que no vagis a tot gas i reservis una miqueta pel monstre final que ens espera dintre de la UAB.


7/ PUJANT A META

Km 9,8 a 11,6

I ara ja tenim aquí l’última gran dificultat del dia. I no, no és aquesta suau pujada de l’avinguda de l’Eix Central que ens deixa al costat de la plaça Cívica. No, la gran putada del dia arriba just després, quan toca encarar el duríssim mur de la travessera de Can Miró i on no queda una altra que afluixar el ritme, fer passes curtes i estrènyer les dents. Quan arribem a la Vila només ens quedaran 500 metres que encara piquen cap amunt, però que són molt més suaus, així que ja saps… Gas!

RECORREGUT CURSA UAB 6k

Vermell: Dificultat alta (pujades exigents)
Taronja: Dificultat mitja (pujades de poc desnivelt, trams complicats).
Verd: Dificultat baixa (pla o baixada)


1/ SORTIDA I PRIMERS METRES DINS LA UAB

Fins al km 1,4

A la Vila Universitària tenim l’inici de la Cursa de la UAB. I el que es presenta en els primers km és un autèntic regal per a les cames, una baixada llarga i molt ràpida pel carrer de la Vila i el de la Font del Carme que t’invita a  donar-te canya, però que jo t’aconsello que no tacceleris més del compte. És una trampa! Sembla que tot anirà rodat, però no tot serà tan fàcil. Calma!


2/ POLÍGON DEL PARC DE L’ALBA

Km 1,4 a 2,4

Una pujada ben maca per poder passar per sobre l’autopista serà el senyal que la cosa no serà tan fàcil com semblava. Però no t’espantis, per ara només serà un petit tastet que es supera baixant una mica el ritme. I després, iepa! Tornem a baixar i podem de nou donar una mica (només una mica, eh!) de canyeta a les cames.


5/ FINS EL CASTELL de SANT MARÇAL

Km 2,4 a 3,2

Doncs ara toca desfer una part del camí ja corregut fa una estona, farem tornada pel carrer dels Boters i la carretera a Sant Cugat. Continua sent sinuós, pero ara el que era de pujada serà favorable i, es clar, el que abans baixava ara toca fer-ho de pujada. Però a prop del km 8 ens desviarem per anar a conquerir el castell de Sant Marçal i anirem per un camí estret i bucòlic que pica cap a munt i on hem de regular el ritme una mica per després gaudir rodejant aquesta edificació.


6/ TORNANT A LA UAB

Km 3,2 a 4,1

Sortim del castell de Sant Marçal i ara ja sí que anem cap al campus per un tram més o menys favorable. El perfil segueix sent sinuós, però comença a mirar cap avall, així que et permet donar una mica de canya, encara que jo t’aconsello que no vagis a tot gas i reservis una miqueta pel monstre final que ens espera dintre de la UAB.


7/ PUJANT A META

Km 4,1 a 6

I ara ja tenim aquí l’última gran dificultat del dia. I no, no és aquesta suau pujada de l’avinguda de l’Eix Central que ens deixa al costat de la plaça Cívica. No, la gran putada del dia arriba just després, quan toca encarar el duríssim mur de la travessera de Can Miró i on no queda una altra que afluixar el ritme, fer passes curtes i estrènyer les dents. Quan arribem a la Vila només ens quedaran 500 metres que encara piquen cap amunt, però que són molt més suaus, així que ja saps… Gas!

Blogmaldito a Facebook


Blogmaldito és un blog amb filosofia ‘Non Profit’. Què vol dir això? Que tinc com a principi que tots els continguts són vostres a condició que no feu un ús comercial i interessat d’ells. El que faig ho faig com a hobby i des d’una perspectiva de corredor popular per a la resta de corredors i amics que em trobo a les curses. Just per això, ni puc ni vull guanyar diners amb el córrer. No accepto invitacions, ni regals. No estic en venda. Per a mi ja és un regal que us molesteu en treure una mica de temps en llegir-me, en dir la vostra i parlar d’aquesta bogeria de flipats fent la cabra pels carrers i les muntanyes. 


 

2 comentarios en “Consejos exprés: Cursa de la UAB

 1. Avui he fet la cursa, llàstima no haver llegit abans els teus consells! Com sempre, tot super ben explicat. Confirmo que el “monstre” final és dur d’enderrocar, però en val molt la pena! Fins la propera.

Deja un comentario