Fotos y clasificaciones: Mitja de Barcelona 2021

Se había de celebrar y se celebró la Mitja Marató de Barcelona . Y además, creo, que en el plano competitivo (el día de la carrera) lo hace con muy buena nota mejorando en algunos aspectos donde antes flaqueaba (el avituallamiento final en bolsa y con más producto es un punto a favor al igual que el gel del km15; el guardarropa me comentan que muy fluido; los cajones sin incidencias y muy bien gestionados aunque, claro, éramos menos).

La Mitja salva los muebles este 2021 con 10.000 corredores según los datos oficiales (algo más de 7.600 llegados a meta según las clasificaciones) en un año condicionado por los, esperemos, últimos coletazos de la pandemia. Seguramente no son los número que se esperaban para esta vuelta de una Mitja que el año pasado arrasó en participación (más del doble de corredores; yo mismo creía que agotarían los 10.000 en pocos días y al final no ha sido así), pero al menos se ha podido celebrar sin muchas incidencias y con la vista puesta en recuperar el brío en 2022.

¿Lo mejor? Esa sensación de vuelta casi completa a la normalidad más allá del tema de las mascarillas, el regalo de poder hacerla gratis aquellos a los que nos anularon la Marató de 2020 y las anteriormente mencionadas mejoras en carrera que, sin duda, son un paso adelante. ¿Lo peor? esa sensación low cost que ha desprendido en algunas decisiones previas a la carrera y que este año se ha enfatizado con toda la polémica de colar camisetas de marca blanca de las más baratas como si fueran de las de la nueva marca patrocinadora y, claro, la polémica con el cambio de chip, que hay que señalar que creo que ha funcionado perfectamente, pero que resulta un paso atrás en cuanto a algo ya tan obsoleto como lo de devolverlo al cruzar la meta aunque me indican que estuvo bien gestionado (y, por supuesto, perder un activo de la ciudad como es xipgroc). Ya me iréis contando vosotros que os ha ido pareciendo la carrera (yo hoy estaba al otro lado de la valla que aún me queda por recuperar).

Aquí os dejo entre 16.000 fotografías de la carrera en diferentes puntos del circuito. Además, iré añadiendo las de los colegas que se han acercado a animar y captaros con la cámara.

Fotos y vídeos en el grupo de Facebook

FICHA

    • Lugar: Barcelona.
    • Fecha: 17 de octubre (8:30).
    • Precio: de 28 a 36 € dependiendo plazo y promoción.
    • Participación: 10.000 inscritos oficiales (7.613 cruzando meta de unos 7.700 con dorsal asignado).
    • Tipo: Asfalto.
    • Distancia: 21,097 km (homologados).
    • Servicios: Guardarropa. Avituallamientos líquidos en carrera (cada 5 km aprox., agua, isotónica y gel) y líquido y sólido tras cruzar la meta (agua, isotónica, mandarinas, manzana, plátano y galleta de chocolate).
    • Obsequio: camiseta, chubasquero y medalla de finisher*.
    • Circuito: Rápido, céntrico y que discurre por calles anchas para absorber el total de corredores. Recorrido para ir de menos a más.
    • RESULTADOS Mitja de Barcelona

FOTOS BLOGMALDITO

Álbum 1 (km 6): Primeros a liebre 1h25′

Álbum 2 (km 6): 1h25′ a liebre 1h35′

Álbum 3 (km 6): 1h35′ a liebre 1h45′

Álbum 4 (km 6): 1h45′ a liebre 1h55′

Álbum 5 (km 6): 1h55′ a 2h

Álbum 6 (km 6): + de 2h

Álbum 7 (km 9): + de 2h (en espera)

Álbum 8 (km 14): 1h47′ a liebre 1h55′

Álbum 9 (km 14): 1h55′ a liebre 2h

Álbum 10 (km 14): + de 2h

Álbum 11 (km 14): + de 2h

Álbum 12 (km 20): + de 1h50′

___

FOTOS Y VÍDEOS PAKO POTA

Álbum fotos: km 18

___

FOTOS ISIDRE CAMPDERRÓS

Álbum 1: Salida y km 8

___

FOTOS RUNKM

Álbum de fotos: salida · km 7,4 · Meta

___

FOTOS JOSEP JOAQUÍN CUSÍ

Álbum de fotos: km 10 · km 20

___

Blogmaldito en Facebook

O sea, dale al like, leñe!

29 comentarios en “Fotos y clasificaciones: Mitja de Barcelona 2021

  1. Muchas gracias David! He encontrado algunas fotos mias muy buenas.
    Totalmente de acuero con tus comentarios: sensación de vuelta a la normalidad y menos low cost — más música comparando con los años anteriores y más cosas al final. Después de descburir la Mitja de Granollers, dejé en pensar en la Barcelona aunque viva muy cerca al parque. Me he apuntado a este año al último momento y lo he pasado muy bien.
    Pero sí, sin duda, mejor con Xip Groc por el tema de la comunidad, algo único y muy apreciado que no he visto en ningún otro lugar en el mundo.

    • Mi sensación es que la Mitja de Barcelona es una carrera que el día de actos te quita las dudas que tengas con ella porque es justo ese día y no los previos donde ves que todo funciona como un reloj y este año además arreglando aquellos desajustes que tenía.

      Lo de Xipgroc es una auténtica pena, la verdad.

      Salud, Yohay

  2. Moltes gràcies per la teva feina David! Avui anava tan concentrat a tota la cursa que no t’he vist. Respecte el que comentes, jo estic molt decepcionat amb la sensació de low-cost que ha desprès la cursa en certs detalls, com la samarreta, que tenia un disseny poc treballat i teixit molt cutre (per no parlar que ja no hi havia talles S dissabte al matí) o entregar una medalla idèntica al 2020 i amb materials de pitjor qualitat. És veritat que l’organització i la gestió han estat impecables, però una cursa d’aquesta entitat no pot fallar en aquest tipus de detalls.
    I pel que fa la cursa en sí, molt content de poder establir una nova marca en 1:27:29. No anava amb intenció de fer temps, però m’he sentit fort des del principi i els kms acummulats per a la preparació de la marató m’han donat la força necessària per poder acabar els últims 3km, que han sigut durets.
    I res, de nou, moltes gràcies David! Espero veure’t el dia 7!

    • És curiós, però és cert que moltes de les coses de la previa, medalla al marge (que tens raó), també m’han donat sensació de estar limitant despeses com comenten més abaix. Després, al dia de la cursa crec que això es disipa perquè hi ha una logística, serveis i organització de qualitat.

      Enhorabona per la MMP, Marc!

  3. Bastante bien la Mitja en relación a las de las últimas veces pero a ver si innovamos un poco la medalla… solo le han cambiado la frase!

  4. Moltes gràcies per les fotos. No t’he vist doncs anava concentrat.

    Comentant amb altres corredors a la cua dels lavabos, els nervis eren com si no haguéssim fet mai cap cursa. Però per fi hem tornat a córrer.

    Entenc el del «loft cost» des del punt de vista de l’organització donada la situació i la manca d’ingressos durant aquest període. Té la part negativa de la mala imatge que fa i la possibilitat de repetir la cursa.

    Jo habitualment no corro aquesta. Faig la Maratest. Però, he trobat molta gent. He fet la segona sortida tenint temps per sortir a la primera per començar més fluix però, ha estat massa fluix i amb canvis de ritme importants de la gent que hi havia. També he de dir que m’ha faltar ritme de cursa per l’aturada. No obstant molt content: MMP i completar tirada llarga fins a casa cara a la marató.

    Salut,

    • Bones, Joan

      Les cues als lavabos és un tema pendent de la majoria de curses massives de Barcelona i en això he de posar d’exemple la passada Maratón de Madrid on vaig flipar amb la quantitat de poliklyns que hi havia, tants que podies escollir sense fer cua.

      Sobre aquest sensació en certs aspectes de low cost també potse es pot entendre una mica així: una contenció de despeses tenint en compte a més que dels 10.000 que havien inscrits molts ho erem sense apoquinar (per l’opció de Marató + Mitja de regal), així que és probable que els comptes aquest any no surtin del tot. Encara que això ja se m’escapa.

      I, escolta, enhorabona per aquesta MMP, avui ha sigut un dia ideal per fer-la, temperatura estupenda.

      Salut

  5. Moltes gràcies per les fotos, tot i que avui no he pogut somriure per que no t’he vist!!

    Crec que ja ho has dit tot. La medalla, ja no m’agradava de per si per que es pura publicitat, però repetir-la dos anys consecutius i més després d’una pandèmia ho veig força trist. La samarreta tot i que el disseny m’agrada, el tèxtil fluix. I per últim no córrer amb xip groc es una putada, sóc dels corro amb porta-xip per la seva comoditat, a més de la facilitat de trobar resultats a championchip… (o tens la app o no pots veure els resultats a la web de la mitja encara).

    Però personalment crec que avui l’important es que em pogut tornar a a gaudir de córrer pels carrers de Barcelona i amb bon ambient en molts punts (quines ganes de tornar a córrer amb batucades !!!).

    Salut !

    • A mi el disseny de la samarreta em sembla bastant bonic i la disposició dels elements certament original, el problema tampoc el tinc amb la qualitat de la samarreta (em sembla acceptable; la diferència entre una de marca ‘bona’ i una blanca cada vegada és més curta, per demèrit de les primeres i elogi de les segones) perque la majoria que porto són d’aquest tipus. LA qüestió es fer-la passar per una cosa que no és, i això no és només aquí passa en altres curses i altres marques…

      Sobre la medalla, doncs si, li falta un redisseny perquè és un element que agrada molt al corredor. El tema del xipgrox la veritat és que no sé si serà així per les pròximes edicions o només per a aquesta i 2022. Veurem.

      El millor, el que dius, tornar a gaudir de les curses tal i com eren abans de la pandèmia, en això crec que la cursa ha sortit de 10.

      Salutacions, Bel

  6. David, lo de xip,( llamame tikismikis) a mi no me ha convencido,he intentado ponerlo en la zapa, pero con un 41 de Pie y un tejido de zapa muy fino (vaporfly 4% con flyknit) pues a mi me molestaba…. y he acabado metiéndomelo en el bolsillo.
    Por lo demás, nada nuevo q descubrir ya en esta mitja, cara, buen circuito, lo mejor ,volver a sentir ese “olor a carrera”

    • Hosti, es clar, per aquestes vambes que podriem anomenar quasi aerodinàmiques pot ser una mica engorròs el portar-ho. Això no ho tenia en compte. De totes maneres, per a vambes normals em semblava un sistema de fàcil posar, bastant original el rotllo click.

      Salut, Toni

  7. Doncs jo voldria trencar una llança a favor de l’organització d’enguany, començant pel guardarroba, que m’ha semblat immensament mes àgil i menys caòtic que els darrers anys a l’estació de França, seguint pel treball dels voluntaris d’impedir amb una enorme dosis de paciència l’accés de corredors a calaixos que no els corresponia (dono fe de la INMENSA quantitat de gent que intenta colar-se als calaixos amb excuses peregrines. Quina Santa paciència dels voluntaris per Deu..), continuant amb l’agilitat de la gestió dels corredors a l’arribada tot ajudant a treure xips i repartint les bosses amb una velocitat enorme; i acabant precisament amb l’abundància de fruita a la bossa i als stands . Al marge d’això, la samarreta es força maca, tot i que és ben cert que la qualitat es bastant dolenta.

    No podem oblidar que fins fa un parell de mesos no estava tan clar que es pogués correr la cursa al 100% de condicions normals (com ha estat finalment) i en aquest context jo crec que ha estat una gran organització. L’any que ve segur que serà millor, i si mantenen el pack mitja+ marato ja serà el súmmum.

    Coses no tan bones? El dorsal era enorme (potser no calia tan gran), la megafonia a l’inici de la cursa ha estat pràcticament tota l’estona en castellà i anglès ( i quasi be res en catala), el xip hauria preferit que fos el xip groc o dorsal amb xip incoporat (mes per comoditat que per un altre motiu), i per acabar, la fira de recollida del dorsal era molt pobre i trista ( i cada any es igual, no ho entenc)

    Fora d’això, moltes gràcies David pel teus anàlisis, xuletes i fotos. Em salven sempre la vida.

    • Bones, Cesar

      Ja l’any passat fent el desdoblament Arc de Triomf i Estació del Nord va millorar moltíssim, aquest any, cert que amb menys gent, ratifica que Arc de Triomf és un bon lloc per deixar les bosses.

      El tema de accedir al calaix, doncs gràcies per l’avís i comparteixo el teu agraïment i benedicció pels voluntaris que a vegades s’han de menjar uns marrons que Déu n’hi do perquè hi ha gent que passa totalment d’ajudar a facilitar el seu treball amb les seves exigències. La bossa de meta, grata sorpresa, la veritat: molt producte i prou bó i, em diuen, que amb diligència a l’entregar-ho.

      El Dorsal sempre ha sigut així, a mi també m’agradaria una mica més petit i alguna vegada l’he portat una mica doplegat perquè quasi es menja la samarreta.

      Salut, company!

  8. Gràcies, David, per les fotos i les entrades al blog.
    Nosaltres anàvem a rodar a ritme de marató, amb kms previs, cap aspiració a marca, o sigui que la medalla ens era igual (la de l’any passat, MMP, sí que la tinc a la vista, per sort és més maca).

    En general ha estat bé.

    Temes que no m’han agradat:
    – el principal, majoria de gent sense mascareta als calaixos. No l’havíem de dur fins la sortida???
    – avituallaments, molt bé excepte que per nosaltres, que ella no para i jo li agafo les coses als avituallaments… era fatal que el Powerade anés en got… Per la marató hauré de portar una ampolla de boca ampla, parar-me, abocar dos gots a l’ampolla, i atrapar-la altre cop…
    – el tema del xip… prefereixo el xipgroc.
    – tema menor, però com ha dit un company, el dorsal era molt molt gran.

    • Bones, Xavi

      El tema de la falta de mascaretes em sembla que també va passar a L’Hospitalet. Ja pel que queda per tornar a la normalitat la veritat és que no costa res complir l’únic protocol que queda a les curses.

      Amb el tema dels gots, ara amb la Covid s’ha parat una mica, però la tendència és que tots els avituallaments siguin en got. La qüestió és uqe la logística i format estigui a l’alçada perquè sigui satisfactori (ex: Marató Sevilla).

      En quant a la tirada llarga us he vist que anaveu d’allò més bé al llarg de la cursa i això és bon simptoma.

      Salut

  9. David, está es mi opinión.
    Organización bastante bien, lo del chip y la camiseta no me preocupa en exceso. Lo que sí que cambiaría es el recorrido. Ya sabes que cada año si haces mitja o maratón te comes lo de siempre. Hay ciudad y lugares para innovar. Al final cansa hacer cada año lo mismo.

    • Buenas, Juan Luis

      Yo antes que cambiar el recorrido de la Mitja (que creo que es casi perfecto para lo que se busca: marca y turismo) lo haría con el de la Marató al que creo que se le puede sacar mucho más jugo con otra filosofía (olvidarse de ser el más rápido porque sí y buscar mostrar todo el potencial de la ciudad). En el 42k creo que puede estar la nota distintiva.

      Un saludo

  10. Hola,

    Como siempre gracias por la entrada y las fotos!!! Un clásico 😉

    La carrera muy bien en general, la organización bien salvo algunos puntos muy feos como el engaño de la camiseta ( si anuncian con bombo y platillo una camiseta top y luego te cuelan otra es como poco lamentable), luego la bolsa de corredor que era eso, únicamente una bolsa. En fin , no se entiende en una cursa cómo esta y con el precio que cobran por ella.

    El guardarropa , un 10, rapidísimo. Lavabos justos para tanta gente. Avituallamiento bien en carrera y al final muy completo. El chip, mejor xip groc (aunque no haya ido mal este ).

    Todo lo demás como en las ediciones anteriores.

  11. Hola David. Muchas gracias por las fotos.
    Esta era mi primera media maraton y me lo pase muy bien. Tema guardarropa me parece que estaba muy bien organizado, así como los avituallamientos durante la carrera. El avituallamiento final lo encontré correcto y no tuve que esperar mucho tiempo.
    Lo que no me ha gustado es lo que ya han dicho otros: anuncian una camiseta de una marca que termina siendo otra, muy pobre la bolsa del corredor (camiseta y una bolsa)y tema xip este a mi no me molesto en la zapatilla pero teniendo ya el xip groc no se si era necesario cambiar. Y por ultimo te comento que había gente que pago por la grabación de la medalla y en la feria del corredor en ningún momento te comentan que tienes que pedir la pulsera y leí en instagram comentarios de personas que tuvieron que volver a la feria a pedir la pulsera.

    • Buenas, Montse

      Antes que nada, felicidades por tu debut exitoso en la distancia (te lo has pasado bien y ese es el mejor recuerdo).

      Sobre lo de la medalla no tenía constancia de eso, no sé si otros año también debían ponerte una pulsera para identificarte, pero es cierto que complica el asunto si no has recibido o dado cuenta de esa info.

      Un saludo

  12. Bon dia David !!!! Com sempre, moltes gràcies per les teves fotos !!!!
    La meva segona 1/2 de Barcelona, i baixant de 02:00:18 a 01:48:20 . Son 12 minuts menys que fa 2 anys, així que molt feliç 🙂 La primera va ser amb la gent de Saucony que ens va preparar a sis persones que no haviem corregut mai, no se si recordes…..
    Aquest any encara que nomes hem sigut 10.000 persones, m ha semblat que als habituallaments erem molta gent, i a parts del recorregut massa apretats ( baixant Arc de Trionf, a la Ronda litoral creuant a Marina…).
    Per la resta, la samarreta per mi es maca amb l skyline de BCN, pero sense dir tota la veritat de la marca….. no se. No sembla » maco».
    I el tema del xip, cómodo de posar i ficar, pero perds poder mirar la clasificació a la pàgina de xipgroc.

    Per la resta, un dia genial !!! I gràcies per la teva feina, i per poder arreglar el teu ensurt amb les fotos !!!

    Ara a esperar la propera mitja, potser tornarà al febrer 2.022 ??

    Una abraçada. Oscar

    • Bones, Oscar

      Enhorabona per aquesta bona mossegada a la teva marca, això vol dir que estàs en molt bona forma. Recordo la quedad Saucony a les Arenes, oi?

      Sobre la data de la Mitja, encara és una incògnita, jo no descarto res, que es faci al febrer o que l’agendin unes setmanes després per donar una mica més de marge entre una edició i l’altra. Jo crec que ho sabrem ben aviat, potser desprès del dia de la Marató perquè 2022 ja se’ns tira a sobre.

      Una abraçada de tornada

  13. Hola David!!!
    Com sempre moltes gràcies per tota la feinada que fas, tant a la prèvia com durant la cursa i fins i tot després contestant aquests posts.
    Comentar cosetes que ja han anat sortint com per exemple que el disseny de la samarreta és molt ben parit, tot i que la qualitat de la samarreta podria haver estat una mica millor, però segurament aquest any no estaven per gaire floritures a nivell econòmic, atès que molts hi hem participat de franc amb la inscripció de la Marató.
    També val a dir que l’organització del diumenge és fantàstica amb l’únic però del tema lavabos, ja que no n’hi havia molts i a sobre estaven sense senyalitzar (com a mínim jo no vaig trobar cartells) i me’ls vaig trobar de camí al calaix.
    Tema calaixos, feinada dels voluntaris que lluiten perquè la gent vagi al calaix que li toca; sort que la pandèmia ens havia de fer millors persones, perquè la de gent que hi havia en calaixos que no tocava era l’habitual i això sobretot genera problemes en les zones dels primers quilòmetres on et trobes els que van més lents i surten on no els toca. I també comentar que segurament érem minoria els que portàvem la mascareta al calaix i ens la vam treure durant els primers metres de la cursa; o poder era sensació meva, no sé.
    En fi, que sembla que mica en mica posem una mica de llum a la foscor de les no-curses i a veure si ja al 2022 tot torna a la normalitat absoluta.

    • Hola, Jonathan

      Crec que aquesta dita de Crims resumeix perfectament la sensació generalitzada de que això ja comencem a veure el final del túnel. Sobre el tema de les mascaretes, més enllà del possible debat sobre si ara mateix ja són útils als espais oberts amb tanta població vacunada, crec que no cosat res complir amb aquest senzill protocol que ja està a les acaballes de ser història. Amb tota la resta, també molt d’acord.

      Salut i força!

  14. Veig que ningú ho comenta i m’imagino que és per protocol covid, però em va semblar molt trist trobar la medalla a la bossa entre els plàtans (del material i el disseny millor no en parlem).
    Un altre tema que em toca els nassos és que hagi un calaix +2h (amb bastanta gent) i no hi hagi cap llebre per nosaltres. La llebre de 2h va a 5:40 i pels que aspiràvem a fer-la a 6…abandonats a la nostra sort. En fi, l’any vinent tornem fijo, aviam si canvien la medalla…😅

    • Bon dia, Sonia

      Suposo que lo de la medalla és just per això: protocol Covid, mínim contacte i ‘anar per feina’. No obstant, em sorpren que anès dintre de la bossa, a la Marató de Madrid te la donaven en mà, però no te la penkaven al coll.

      Sobre les llebres, no ets l’única que es queixa d’això, que passa sobretot, en Mitges i Maratons. Doncs estaria molt bé estirar-les fins al límit del temps. Una de 2h05′ encara no és un 6’00 el km i als 10k grans tenim llebres de fins a 70′ (o sigui a 7’00 el km) i són distàncies més curtes.

      Salut!

  15. Pingback: Guía Mitja Marató de Barcelona (dónde fallas y dónde aciertas) | BLOGMALDITO RUNNING PUB

Deja un comentario